Smørbirkes

Så er det bare med at få tændt op for ovnen og finde det store lerfad frem, for nu er det tid til at bage super lækre smørbirkes. Opskriften her giver 16 styk.

50 g smør
3 dl mælk
25 g gær
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
500 g hvedemel
80 g smør
Æg til pensling
2 spsk. birkes
Smelt smørret, tilsæt mælken og rør gæren ud heri. Tilsæt sukker og salt og ælt melet i lidt efter lidt, til dejen er blank og smidig. Dæk dejen til og stil den til hævning et lunt sted i 45 min. Ælt dejen godt igennem og del den i 16 stykker. Rul hver del ud til en aflang firkant og fordel smørret i klatter over dejstykkerne. Fold dejstykkerne sammen om smørret og pensl med æg. Tryk den penslede flade i birkesene og stil den til hævning på en plade med bagepapir i 30 min. Bag birkesene i en varmluftsovn ved 200° i 15 min.


Se også opskriften på Briocher med hindbærsylt

Kommentarer