Gammeldaws frikadeller med varm rødkålssalat


Foto: Carina Krüger
500 g hakket kalv og flæsk
1 dl havregryn
1 æg
2 dl mælk
1 revet løg
1 tsk. salt
1 knsp. peber
½ tsk. allehånde
450 g rødkål
50 g mandler
50 g soltørrede abrikoser
1 spsk. olivenolie
2 spsk. balsamico
1 spsk. rørsukker

Rør kødet med havregryn, æg, mælk, løg, salt, peber og allehånde til en lind fars. Form frikadeller af farsen og steg dem i smør ved jævn varme, til de er gyldne og faste. Snit rødkålen i strimler, hak mandlerne groft og skær abrikoserne i strimler. Bland rødkål, mandler og abrikoser og sautér blandingen i olien i 5 min. Tilsæt balsamico og sukker og lad det sautere videre, til sukkeret er opløst. Server dellerne med rødkålsalaten og råstegte kartofler.


Se også opskriften på Oksedeller med bagte gulerødder

Kommentarer