Tykmælk med rugbrødsdrys

En god måde at bruge de sidste, lidt tørre skiver rugbrød og så smager det bare af min barndoms morgenmad
Foto: Carina Krüger

1 l sødmælk
1 dl piskefløde
1 dl kærnemælk
2 skiver rugbrød uden kerner
2 spsk. sukker

Kog mælk og fløde op under omrøring og lad blandingen afkøle til 22-25° (brug gerne et stegetermometer). Tilsæt kærnemælken og fordel blandingen i 6 små skåle. Dæk skålene løseligt med bagepapir og et rent viskestykke og lad dem stå ved stuetemperatur i et lille døgn. Riv rugbrødet på den grove side af rivejernet eller hak det fint og rist det på en tør pande i 5 min. Tilsæt sukkeret og lad det riste med i et par min. Lad rugbrødsdrysset køle helt af og kom det i en lufttæt beholder. Stil tykmælken i køleskabet til den er rigtig kold, server den med rugbrødsdrys og frisk frugt.


Se flere oskrifter her

Kommentarer