LavKarbo; Lasagne med hvidkålsplader


Foto: Carina Krüger

"Low Carb", LCHF  eller ”LavKarbo” - Kært barn har mange navne og ja man kan sagtens lave god mad med et lavt indhold af kulhydrat og jeg er blevet overbevist, det virker. For mig har det betyder farvel til oppustethed sult mellem måltiderne og naturligvis sukkertrangen ;O)

½ hvidkål
1 løg
500 g hakket oksekød
1 spsk. smør
1 ds. flåede tomater
2 tsk. timian
Salt og peber
3 dl fløde
200 g flødeost
1 knsp. revet muskatnød
150 g bacon i skiver
Blancher hvidkålsbladene i letsaltet vand og lad dem dryppe af i en sigte. Hak løget. Svits oksekød og løg i smørret og tilsæt de flåede
tomater og timian. Lad kødsovsen koge igennem og smag til med salt og peber. Varm fløden op, rør flødeosten i og smag til med muskat, salt og peber.

Smør et ovnfast fad og læg heri hvidkål, kødsovs og ostesovs lag for lag. Begynd og afslut med hvidkålen. Dæk det øverste lag hvidkål med bacon og bag lasagnen midterst i ovnen ved 210° i 35 min.

Server med en god tomatsalat.


Se flere opskrifter her

Kommentarer