Steakburger

Foto; Carina Krüger


(4 stk.)
1 flanksteak 500-600 g
Salt og peber
1 spsk. olie
1 løg
30 g basilikumblade
½ dl olivenolie
1 spsk. parmesanost
1 spsk. pinjekerner
1 fed knust hvidløg
Salt og peber
4 burgerboller
4 skiver chedar
100 g spæde salatblade

Krydr steaken med salt og peber og steg den i olien på en meget varm pande 5 min. på hver side. Skær løget i skiver og steg dem gyldne på panden. Blend basilikumbladene med olie, parmesanost, pinjekerner og hvidløg til en jævn pesto og smag den til med salt og peber. Flæk burgerbollerne, skær steaken i skiver og fordel dem på underbollerne. Læg bløde løg og en skive ost på hver og stil dem under grillen i et par min., til osten er smeltet. Snit salaten og læg den på den smeltede ost, smør overbollerne med pesto, læg dem på og servér.


Burgerboller(12 stk.)
5 dl vand
20 g gær
775 g hvedemel
2 tsk. salt
2 spsk. sesamfrø (sorte el. hvide)
Æg til pensling

Rør vand og gær sammen, tilsæt mel og salt og ælt dejen godt sammen. Dæk dejen til og lad den hæve et køligt sted i 10-12 timer. Form dejen til boller, læg dem på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i ca. 60 min. Pensl bollerne med æg, drys med sesamfrø og bag dem ved 225° i 20 min.

Kommentarer